Malzemeler
1 paket (500 gr.) Veronelli Kalem (Penne) Makarna
100 gr. karides
3 diş sarımsak
1 adet arpacık soğanı
Bir tutam dereotu
4 adet yeşil sivri biber
1 adet kırmızı salçalık biber
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 adet domates
tuz, karabiber, pulbiber




Yapılışı :
Soğan ve sarımsağı ince ince kıyın ve bir tavada 2 kaşık zeytinyağı ile pembeleşinceye kadar kavurun. Daha sonra temizlenmiş ve ayıklanmış karidesi ilave ederek kavurun. Biraz kavrulduktan sonra doğranmış kırmızı ve yeşil biberleri ilave edin. Son olarak küp şeklinde doğranmış domatesleri de ilave edin.

Domatesi koyduktan sonra sulanan sosunuzu kaynamaya bırakın. Ocağınızı kapatmaya yakın tuzunu ve baharatlarını da ilave ederek ocağınızı söndürün. Bir tencerede pişirmiş olduğunuz Veronelli Kalem (Penne) Makarna'nın üzerine hazırladığınız sos ile birlikte temizlenmiş ve ayıklanmış dereotunu da ilave ederek servis yapın.

Afiyet Olsun...